Pri 18.letih sem pričel s 146, nadaljeval z 147, nato kupil novo Giulietto JTDm in jo relativno hitro potem tudi prodal...ker mi ni dalo miru po italjanih sem ti v tem času brez Italjanov naročil moj sanjski avto Abarth 695 Competizione (za ob nedeljah
2 lastnik, 156 000km. Zavidljivo za 14 letno gospo
Ni bila kot iz škatljice, ampak sem rekel, da ji dam priložnost.
Res sem vesel, da je prišla v moje roke. Upam le, da mi bo vsaj malo vrnila ljubezen nazaj.
Sedaj se že dva mesca druživa, vse kar sem spoznal o njej je to, da če bi znala govoriti, bi imela toliko zgodb, da bi lahko posnel nadaljevanko. Za kar nekaj stvari me zanima kako so nastale
Po 1 tedna lastništva je začela trokirati in tako se je začelo...
- menjava filtra multiair enote, nisem siguren koliko olja je še prepuščal..
- čiščenje lopute za zrak
- čiščenje senzorjev
- menjava svečk, čeprav po kilometrih naj ne bi bilo še potrebno, a je bila ena odvijačena..
- menjava nosilca motorja LEVI + DESNI
- menjava nosilca menjalnika
Oljni separator je tako grdo pljuval po glavi motorja, da sem se odločil, da ga kar menjam
- menjava vodila vratc za goriva
Ker je bil avto že na dvigalu sem rekel, da naredim kontrolo zračnega filtra. Glede na to, da je bil avto 12 let servisiran na uradnem servisu sem rekel, da bo najverjetneje še dober. Vijakov pokrova ohišja ni bilo mogoče odviti...so razpadli.. potem pa šok. Filter še prva vgradnja
Cevi in turbina izgledajo čisti, nima lufta, kar je zaenkrat dober znak..
Po novem zračnem filtru sem se odločil, da servisnim listkom ne verjamem in se preventivno zamenjal še olje in oljni filter.
Ker je sledila montaža Eibach fedrov in ker so bilinmontizerji razkopani
- menjava sprednjih ležajev
- menjava gumijastih podlog fedrov, ker so na sprednjem delu zaradi starosti razpadli
- platišča od novejšega letnika
- menjava spodnjih rok
- menjava stabilizatorjev
- VELOCE zadnji difuzor z dvema luknjama
- Ulter sport srednja cev
- Ulter sport izpuh z loputo
- 15 + 20mm distančniki
- črne kljuke
- črni smerniki
- srednja mreža od FL modela
- stranski pragovi
- sedaj pa me čaka samo še komplet sprednji VELOCE odbijač - že pobarvan
- hladilnik vode, ker se pojavljajo kapljice - že v prtljažniku, ga bom najverjetneje menjal ob glavnem servisu
Jutri je nov dan, novi izzivi